GUANGDONG XINSHIHENG TECHNOLOGY CO.,LTD

Nieuws

Werktheorie van NTC Thermistor/Wat is NTC Thermistor
Tijd vrijgeven: 2023-03-18 14:45:19  Hits: 20

ntc (negatieve temperatuurcoëfficiënt) verwijstnaar het thermistor fenomeen en materiaal met eennegatieve temperatuurcoëfficiënt waarvan de weerstand exponentieel afneemt met temperatuurstijging. Het materiaal is een halfgeleider keramiek gemaakt door twee of meer metaaloxiden zoals mangaan, koper, silicium, kobalt, ijzer,nikkel en zink volledig te mengen, te sinteren en te sinteren. Het kan worden gemaakt in een materiaal met eennegatieve temperatuurcoëfficiënt. (NTC) Thermistor. De weerstands- en materiaalconstanten variëren met materiaalsamenstellingsverhouding, sinterende atmosfeer, sintertemperatuur en structurele toestand. Er zijn ookniet --oxide NTC -thermistormaterialen vertegenwoordigd door siliciumcarbide, tin selenide en tantalumnitride.

ntc Heat-sensitief halfgeleidende keramiek zijn meestal oxidekeramiek met een spinstructuur of andere structuren, die eennegatieve temperatuurcoëfficiënt hebben. De weerstand van het keramische korrel zelf verandert door temperatuurveranderingen, die wordt bepaald door de kenmerken van halfgeleiders.

-

NTC thermistor in BMS battery management system.jpg

De ontwikkeling van NTC -thermistoren heeft lang geduurd. In 1834 ontdekten wetenschappers voor het eerst dat zilveren sulfide eennegatieve temperatuurcoëfficiënt heeft. In 1930 ontdekten wetenschappers dat oxide -oxide -oxide ook eennegatieve temperatuurcoëfficiënt heeft en deze met succes werd gebruikt in het temperatuurcompensatierescuit van luchtvaartinstrumenten. Vervolgens heeft onderzoeknaar thermistors, vanwege de continue ontwikkeling van transistortechnologie, aanzienlijke vooruitgang geboekt. In 1960 werd de N1C -thermistor ontwikkeld. NTC -thermistoren worden op grote schaal gebruikt bij temperatuurmeting, temperatuurregeling, temperatuurcompensatie, enz. Omdat de weerstandswaarde van de thermistor verandert met de verandering van temperatuur, verandert de indicatie van de meter verbonden tussen de diagonalen van de brug dienovereenkomstig. Dit is hoe een thermistorthermometer werkt.

voorgaand: Verschil tussen NTC en PTC

volgende: Potentiële veiligheidsrisico\'s ...